Ontwerpers

Niki Clerx
by Niki Clerx

interieurarchitect

By Niki Clerx is het bedrijf waaronder het merk ‘be Danger’ geregistreerd staat. Dit bedrijf is opgezet tijdens mijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ik werkte, naast mijn studie architectuur, als freelance ontwerper aan diverse projecten en wilde na mijn afstuderen dit bedrijf verder uitbouwen. Echter mijn afstudeerproject ‘She, Danger, Home’, waarin ik een maand met Danger samengewoond heb, had een enorme indruk op me gemaakt. Het onderzoek naar (wilde) paarden, hun afkomst, de geschiedenis en de relatie tussen mens en paard liet me niet meer los. Nadat ik Danger vrijheid heb gegeven in Frankrijk werd het al snel duidelijk dat ik, middels mijn ontwerpcapaciteiten, een bijdrage wil leveren aan het welzijn van paarden. Drie volle dagen per week spendeer ik aan be Danger.

Buiten be Danger werk ik als interieurarchitect voor Property Upgrade waar ik het enorm naar mijn zin heb. Drie dagen per week werk ik met een superteam aan uitdagende projecten in de vastgoedwereld. Het doel is te verbeteren, te verduurzamen, maar zeker ook te inspireren!

Mirella Slingerland_ be Danger
Studio hej

grafisch en interieur ontwerp

Mirella Slingerland van studio hej ontwerpt, schrijft en bedenkt voor elke uitdaging een creatieve oplossing. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever buigt studio hej zich over de meest complexe ideeën om deze te vertalen naar een-met-beide-voeten op-de-grond-concept. Voor be Danger heeft Mirella Slingerland de huisstijl ontwikkeld, verzorgt alle fotografie en nu is ze bezig met het ontwerpen van een product!

www.studiohej.nl

baukje Stamm
Baukje Stamm

C’est Bau
Concept & Design: product design

C’est Bau is een plek waar verschillende werelden bij elkaar komen, oost en west, oud en nieuw. In C’est Bau combineert Baukje haar passie voor stoffen en kleuren, illustraties, China, dieren en gevonden voorwerpen. Dit alles verwerkt ze tot servies, kinder- en woonaccessoires. Het beste van verschillende werelden maakt dat het bij C’est Bau altijd een feestje is. Het land China is een belangrijke inspiratiebron voor Baukje. Aan de hand van de dieren uit de chinese dierenriem maakt Baukje producten en bedenkt ze projecten. Ze heeft het paard uit de dierenriem aan be Danger gesponsord!

www.bau-mm.nl

Eric Wijffelaars_be Danger
atelier OZO

product- en meubelontwerp

Atelier OZO is een ontwerpstudio gespecialiseerd in product- en meubelontwerp. De oprichter, Eric Wijffelaars (’67) is in 1994 afgestudeerd aan de Design Academy te Eindhoven. Na diverse succesvolle freelance projecten (Expo Marrantz te Milaan, Lamp weverij ‘de ploeg’, S-chair Boijmans van Beuningen) richtte hij in 1995 Atelier OZO op. Het werk van Atelier OZO is ongecompliceerd en praktisch, maar bovenal visueel aantrekkelijk. Atelier OZO heeft speciaal voor de arme paarden een kaars ontworpen.

www.atelier-ozo.nl

Charlotte Grun
studio OOK

identiteit, grafisch en ruimtelijk ontwerp

Charlotte Grun van Studio-OOK ontwierp in eerste instantie een kussen voor be Danger. Echter het ontwerp van het magische paardje beviel zo goed dat er meer producten uit voort kwamen. Haar Studio-OOK is een ontwerpbureau dat identiteiten vormgeeft. “Identiteit is voor ons breder dan alleen een logo of huisstijl. We zien identiteit als een totaalconcept, dat zich uit in onder andere communicatie, grafisch, product en interieur. We zien identiteit als een beleving en bewustwording van de mens en zijn omgeving.”

www.studio-ook.nl

Studio Steigsant
Studio Steigsant

grafisch en interieur ontwerp

Studio steigsant bestaat uit Liese Steigenga en Rachel Santegoets, beide afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Sinds kort hebben zijn hun liefde voor vormen, lijnen en patronen samengebundeld. Uit die liefde is nu ook een print voor be Danger ontstaan, HORSE.

http://studiosant.nl/