be Danger®

be Danger is een label dat producten ontwikkelt en verkoopt aan mensen die hun passie voor paarden graag terug willen zien in hun directe omgeving. Een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen welke zich inzetten het leefklimaat voor paarden te verbeteren.

Giving freedom to Horses

be Danger, de paarden

Mijn naam is Niki Clerx, ik ben een paardenvrouw die in de grote stad woont…

Het initiatief be Danger draag ik op aan mijn paard Danger, het paard waar ik zoveel aan te danken heb en die mijn leven een bepaalde richting in geduwd heeft.

Mijn liefde voor paarden is oneindig en ik denk niet dat ik ooit stop met het leren van deze schepsels. Als ontwerper wilde ik mijn passie voor paarden en mijn liefde voor het vak bij elkaar brengen en zodoende is het label ‘be Danger’ ontstaan.

Danger en ik hebben al heel wat paden bewandeld en we blijven voortdurend in beweging. Zo hebben we 5 weken samengewoond in een weiland, heb ik Danger ‘vrijheid’ gegeven in Frankrijk en is hij nu, na twee jaar, terug in Nederland waar we onze volgende projecten zullen gaan oppakken.

Het label be Danger is ontstaan vanuit de missie om respect voor paarden te bevorderen. Er zijn zo veel paarden die oneerbiedig behandeld worden en dat terwijl het paard ons duizenden jaren ten dienst is geweest. Het heeft voor ons gestreden in oorlogen, liep voor de ploeg op het land, diende als vervoermiddel. Als rijdier werd het paard ingezet voor de jacht, in het circus, als vermaak of om geld mee te verdienen in races. Paarden hebben immens hard voor ons gewerkt en zijn ons daarbij altijd trouw gebleven. De geschiedenis is geschreven door het paard en daar mag de wereld best wel eens wat meer stil bij staan!

be Danger is voor iedereen die een (sluimerende) passie heeft voor paarden, iedereen die geniet van dit betekenisvolle dier dat ons iedere keer weer een stukje vrijheid geeft.

 

De producten

shirt be Danger

be Danger ontwerpt, vaak i.s.m. andere ontwerpers, kleding dat in het teken staat van paarden en wordt gedragen door mensen die bewust in het leven staan, mensen die van het de wereld/ leven houden of van paarden in het algemeen. Alle kleding is fairtrade ontwikkeld en waar mogelijk vervaardigd van biologische en duurzame materialen. Buiten kleding verkoopt be Danger ook exclusieve designproducten aan mensen die een passie voor paarden hebben en op een leuke manier een bijdrage willen doen aan het redden van mishandelde paarden. Alle producten zijn uitermate geschikt om cadeau te geven!

De producten worden verkocht op paardenevenementen, feel good markets en in de webshop.

Door betrokken te zijn bij be Danger draag je bij aan de missie om het paardenleed de wereld uit te helpen. We dragen samen onze passie uit door mensen te inspireren en te laten zien hoe bijzonder deze dieren zijn!